voetbalzone

Mirakel in Saint-Denis: ‘We speelden vol vuur en passie, dit is magie’

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2013, 08:30
Advertentie

Frankrijk plaatste zich dinsdagavond ten koste van Oekraïne voor het WK van volgend jaar in Brazilië. Het team van bondscoach Didier Deschamps won in eigen huis met 3-0. Dat was genoeg om de 2-0-nederlaag van vorige week vrijdag in Kiev ongedaan te maken. “Deze plaatsing is erg belangrijk voor het Franse voetbal”, vertelde Deschamps met gevoel voor understatement.

/

''Het is een soort van traditie dat Franse teams goed presteren als ze met de rug tegen de muur staan. We speelden vol vuur en passie. Nu we gekwalificeerd zijn, zijn we tot grote dingen in staat.” Mamadou Sakho opende in de 22e minuut de score en Karim Benzema bracht na een half uur spelen de 2-0 op het scorebord. In de tweede helft zorgde een eigen doelpunt van Oleg Gusev voor het feest bij de Fransen. Oekraïne speelde toen al met tien man na twee keer geel voor Yevhen Khacheridi.

“Dit is de magie van het voetbal”, besloot Deschamps, die dankzij de plaatsing voor het WK ook verzekerd is van een contract tot en met het EK van 2016. “Didier heeft ons volledige vertrouwen en blijft dus aan tot en met het EK”, claimde Noël Le Graet, voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF).

Bezig met laden …