voetbalzone

Misdragingen spelers in hotel brengen Mexico weer in verlegenheid

Erik van Dam28 jun 2011, 18:54
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2011, 18:54
Advertentie

Mexico won afgelopen weekend de Gold Cup met verve, maar de affaires rondom het nationale team blijven de internationale headlines ook halen. De Mexicaanse voetbalbond (FEMEXFUT) heeft dinsdag acht internationals een schorsing van zes maanden opgelegd. De spelers zouden zich onlangs hebben misdragen in een hotel in Quito, de hoofdstad van Ecuador.

Het octet mag niet meedoen aan het toernooi om de Copa América, dat vrijdag in Argentinië begint, en hebben bovendien ieder een boete van zo'n drieduizend euro gekregen. Israel Jiménez, Nestor Vidrio, Jonathan Dos Santos, Marco Fabián, Jorge Hernández, Javier Cortes, David Cabrera en Nestor Calderón zijn de 'boosdoeners' die niet mee mogen naar het landentoernooi.

Bondscoach José de la Torre heeft voor de Copa América een selectie met veelal jonge spelers samengesteld. Mexico werd onlangs al opgeschrikt door een dopingaffaire waarbij vijf internationals waren betrokken, onder wie Francisco Maza Rodríguez. Later werd het kwintet alsnog van alle blaam gezuiverd.

Bezig met laden …