Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mislintat haalt Bundesliga-sensatie Serhou Guirassy voor bijna 20 miljoen naar Dortmund

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft Serhou Guirassy zo goed als zeker binnen, zo verzekert transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdag. De aanvaller van VfB Stuttgart heeft zijn jawoord gegeven aan BVB, dat de ontsnappingsclausule van 17,5 miljoen euro in het tot medio 2026 lopende contract van Guirassy bij Stuttgart.

Romano meldde eind mei al dat Dortmund vol inzet op de komst van Guirassy, afgelopen seizoen goed voor 28 doelpunten in de Bundesliga. De 28-jarige aanvaller uit Guinee moest alleen Harry Kane (36 treffers) voor zich dulden in het topscorersklassement in Duitsland.

Mede door het uitstekende seizoen van Guirassy eindigde Stuttgart op de tweede plaats in de Bundesliga. Hierdoor spelen die Schwaben na de zomerstop in de Champions League. Stuttgart maakt zich voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 op voor het miljardenbal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het gerenommeerde Transfermarkt gaf goed weer hoe de waarde van Guirassy als een komeet omhoog is geschoten. Begin dit seizoen vertegenwoordigde de spits nog een waarde van veertien miljoen euro, inmiddels schat de website zijn waarde op veertig miljoen euro.

Gelukkig voor Borussia Dortmund, en helaas voor Stuttgart, zit er in het contract van de Guinees een ontslagclausule tussen de 17,5 en 18 miljoen euro. Dat maakt de transfer voor die Borussen nog aantrekkelijker.

Sven Mislintat bekleedt sinds eind april weer een technische functie bij BVB. De voormalig technisch directeur van Ajax helpt sportief directeur Lars Ricken bij het plannen van de selectie. Vorige zomer toonden de Amsterdammers ook kortstondig interesse in de diensten van Guirassy., maar een deal kwam toen niet van de grond.

Füllkrug


Volgens Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport onderzoekt Stuttgart juist de mogelijkheden om Niclas Füllkrug over te nemen van Dortmund. De 31-jarige aanvaller scoorde reeds tweemaal voor Duitsland op het EK in eigen land.

Stuttgart ziet Füllkrug als een concrete optie, al is het afwachten of de nummer twee in de Bundesliga van afgelopen seizoen een eerste bod gaat neerleggen in het Signal Iduna Park. Er moet sowieso een transfersom worden betaald, want Füllkrug ligt tot medio 2026 vast in Dortmund.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat heeft die mislintat toch een oogje voor talent .

26 juni 2024 om 19:41
0

Diamantauge, kan dus ook gewoon RTL+ ontvangen, fussbal auf Samstag.

Puik werk van onze Sven.

Prima versterking voor Dortmund. Mislintat wilde hem vorig jaar al naar Ajax halen, maar toen stond Guirassy er zelf niet voor open. Met een positief resultaat, want hij heeft een sterk en prachtig seizoen achter de rug bij VFB Stuttgart en een transfer te pakken naar een nog betere club, 1-jaar later.

Hier in Nederland krijgt Mislintat veel shit over zich heen, ook van mij als Ajacied. Heeft er een grote bende van gemaakt bij Ajax en miljoenen erdoorheen gejaagd. Maar denk dat hij bij Dortmund nog best wel prima kan functioneren. Hier in Nederland is het niet vanzelfsprekend dat een TD spelers op eigen houtje haalt en dan tegen de trainer zegt 'hier moet je het meedoen', in dit Duitsland is dat wel meer gebruikelijk.

26 juni 2024 om 18:47
0

Mislintat heeft nu ook niet het mandaat om dat te doen, Ricken, Kehl & Watzke geven de slag met de hamer. Goeie aankoop dit, Fullkrüg waarschijnlijk vice versa.

Mooie aanwinst, ik ben benieuwd of hij ook kan excelleren bij Dortmund. Sébastien Haller zal dan wel vertrekken, ook als Füllkrug mogelijk vertrekt.

Shoppen bij zijn vriendjes uit Stuttgart.
Binnenkort weer even Mavropanos polsen. Na Stuttgart en Arsenal lang niet meer met Sven gewerkt.

26 juni 2024 om 19:12
0

Zou hij ook gaan shoppen bij Ajax?

26 juni 2024 om 20:07
0

Dat zijn geen vriendjes toch. Medic wellicht. Voor Dortmund 2.

Goede aankoop maar nu zal er wel het een en ander moeten vertrekken bij Dortmund. Hoeveel spelers kunnen daar inmiddels in de spits spelen? Haller, Moukouko, Fullkrug, Guirassy en in iets mindere mate Adeyemi en Malen. De eerste drie zal je ook niet zomaar even kunnen slijten want ze betalen daar salarissen in Dortmund wat totaal niet strookt met de kwaliteit van de spelers. Dat gaat niemand betalen. Daarom krijg je zo een Can daar ook nooit meer weg.

26 juni 2024 om 19:26
0

Fullkrug lijkt de andere kant op te gaan.

26 juni 2024 om 19:49
0

Ik ben benieuwd hoe Stuttgart dat salaristechnisch wil doen.

Tja even voorstellen dat Ajax hem vorig jaar gehaald had, die had er 40 gemaakt joh.

20 miljoen is 15% meer dan 17,5 miljoen? Overdrijven is ook een vak. Ik ben benieuwd of dit een leuke aankoop voor BVB is!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren