voetbalzone

Ajax meldt zich in Duitsland voor mogelijke concurrent van Brian Brobbey

Jan Hoeksema24 jul 2023, 15:05
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 15:05
Advertentie

Ajax heeft zich bij VfB Stuttgart gemeld voor Serhou Guirassy. Dat meldt De Telegraaf maandagmiddag. De 27-jarige spits is ‘een van de kandidaten’ voor de spitspositie, zo klinkt het. Guirassy moet vijftien miljoen euro kosten en ziet een transfer naar Ajax wel zitten, schrijft Mike Verweij.

Guirassy speelt sinds vorig jaar zomer voor de voormalig werkgever van Sven Mislintat. De Duitse directeur was nota bene degene die de spits in eerste instantie naar Stuttgart haalde. Guirassy werd in september door die Schwaben gehuurd van Stade Rennais, alvorens de Duitsers de aanvaller deze zomer definitief overnamen voor een bedrag van negen miljoen euro. Mislintat was op dat moment al vertrokken bij de Duitse club.

Bij Ajax moet Guirassy – die er 14 maakte in 28 wedstrijden voor Stuttgart – de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey. Laatstgenoemde werd een jaar geleden voor ruim zestien miljoen euro overgenomen van RB Leipzig, nadat hij de zomer daarvoor transfervrij bij die Roten Bullen had getekend. Brobbey wist sinds zijn terugkeer niet altijd te overtuigen in Amsterdam. De fysiek sterke spits kwam afgelopen seizoen tot 32 optredens in de Eredivisie, waarvan 17 als basisspeler. Brobbey wist 13 keer te scoren in die duels.

Ajax versterkte zich deze zomer tot dusver met Benjamin Tahirovic (AS Roma) en Branco van den Boomen (Toulouse). Mislintat is daarnaast in gesprek met Dinamo Zagreb en Josip Sutalo om een transfer naar Amsterdam te bespreken. Cristian Willaert van ESPN wist zaterdag te melden dat ‘een ervaren rechtsbenige centrale verdediger’ op het punt staat om de overstap naar de Johan Cruijff ArenA te maken. Het is nog niet bekend om wie dat gaat.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …