voetbalzone

‘Mislintat moet nu laten zien dat hij technisch directeur is door hem te halen’

Mart Oude Nijeweeme19 jul 2023, 10:16
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 10:16
Advertentie

Mike Verweij is positief verrast na de tweede oefenwedstrijd van Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dinsdagmiddag gaven de Amsterdammers op het eigen trainingscomplex Shakhtar Donetsk met 3-0 klop. Mohammed Kudus werd de grote man met twee goals en een assist. Ook Steven Bergwijn maakte een fitte en gretige indruk, zag Verweij.

Kudus lijkt nog altijd te azen op een transfer, daar onder meer Arsenal de Ghanees international graag ziet komen. Volgens Verweij zou dat een flinke aderlating zijn. "Tegen Shakhtar bleek dat dit Ajax niet zonder hem kan", schrijft de clubwatcher in De Telegraaf. "Steijn zal Kudus ongetwijfeld de toezegging doen dat hij als eerste op het wedstrijdformulier staat en dus in principe alles speelt. Als hij dat goed doet, komen er geen clubs van het kaliber Everton of Brighton & Hove Albion, maar van een andere categorie."

Ook Branco van den Boomen liet een goede indruk achter op Verweij. De middenvelder strooide er bij vlagen lustig op los met mooie crosspasses. "Davy Klaassen was na het vertrek van Dusan Tadic en Jurriën Timber en bij afwezigheid van Gold Cup-winnaar Edson Álvarez aanvoerder. Maar Branco van den Boomen maakte de meeste indruk. De sterk spelende middenvelder toonde aan dat hij na zijn verblijf bij Toulouse in geen enkel opzicht meer lijkt op de speler die in 2014 Jong Ajax verliet."

Tot slot heeft Verweij mooie woorden voor Olivier Aertssen en Jorrel Hato. De tieners vormden het hart van de defensie en deden dat met verve. Wel moet er volgens de journalist nog iets bijkomen achterin. "Als vervanger van Timber zal er een topspeler moeten terugkomen, die spelers als Hato bij de hand kan nemen als de druk hoog is. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat moet laten zien dat hij geen hoofdscout meer is, maar een technisch directeur door droomkandidaat Josip Sutalo binnen te slepen."

Bezig met laden …