voetbalzone

Ajax meldt vertrek van Daramy en maakt exacte transfersom bekend

Mart Oude Nijeweeme11 aug 2023, 22:46
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:23
Advertentie

Mohamed Daramy vertrekt definitief bij Ajax, zo maken de Amsterdammers vrijdagavond bekend. De club is met Stade de Reims tot overeenstemming gekomen over een transfer van de buitenspeler. Ajax vangt een vaste som van 12 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 17,5 miljoen euro. Daramy had nog een contract tot medio 2026 in de hoofdstad.

Afgelopen maandag meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat Reims in gesprek was met Ajax over een transfer. De Fransen bleken veel doortastender dan Burnley en nemen Daramy dus voor een bedrag van 17,5 miljoen euro inclusief bonussen over. De Deense aanvaller kwam in de zomer van 2021 voor 12 miljoen euro over van FC Kopenhagen.

Het is opvallend dat Reims zo snel toe heeft weten te slaan, want minder dan een week voor de berichtgeving van Romano werd duidelijk dat Vincent Kompany, manager van Burnley, de vleugelspits koste wat het kost binnen wilde halen. Naar verluidt had de Engelse promovendus circa 15 miljoen euro exclusief bonussen en een doorverkooppercentage over voor Daramy.

De verkoop van de aanvaller kan gezien worden als een kunststukje van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Vorig seizoen werd de Deen verhuurd aan de Deense topclub. Tot dusver kwam Daramy tot twaalf optredens in de Eredivisie. In die duels kwam hij slechts eenmaal tot scoren en leverde hij drie assists. Wel stond de Deen voornamelijk als invaller binnen de lijnen: in totaal kwam hij tot 196 speelminuten in de competitie.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …