voetbalzone

Mislintat ziet potentiële nieuwe leider bij Ajax: ‘Hij heeft dat laten zien’

Sam Vreeswijk28 jul 2023, 08:44
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Sven Mislintat heeft in gesprek met De Telegraaf teruggeblikt op het vertrek van Dusan Tadic bij Ajax. De directeur voetbalzaken noemt het vertrek van de 34-jarige Serviër ‘moeilijk, maar misschien ook wel de juiste timing’. Eerder deze maand werd het contract van Tadic bij Ajax na vijf jaar ontbonden, waarna hij een tweejarig contract bij Fenerbahçe tekende.

Desgevraagd laat Mislintat weten dat hij het vertrek van Tadic moeilijk vindt. “Maar misschien ook wel de juiste timing”, citeert De Telegraaf hem. “Als we voor de komende twee tot vier jaar een nieuw project starten, dan is het wellicht goed met de oude leiders te breken.” Daardoor kunnen er volgens Mislintat nieuwe spelers opstaan en de leiding pakken.

Als voorbeeld noemt hij aanwinst Branco van den Boomen. “Hij heeft dat deze voorbereiding al laten zien, Benjamin Tahirovic toont aan een persoonlijkheid te zijn en hopelijk volgen anderen. Je kunt geen leiders kopen. Leiderschap groeit. En er zijn ook verschillende soorten leiders: zij die het goede voorbeeld geven, agressieve leiders en degenen die verbinden.” Met het vertrek van Tadic raakte Ajax ook zijn aanvoerder kwijt. Wie de nieuwe captain van de Amsterdammers wordt, is nog niet bekend.

Tadic vertrok bij Ajax nadat hij zijn beklag had gedaan over het transferbeleid. De aanvaller vond dat er snel versterkingen van niveau moesten komen, maar td Mislintat wilde niet direct aan die wens voldoen. De geruchten omtrent Jeremiah St. Juste en Sepp van den Berg – die Jurriën Timber moesten vervangen – zouden de druppel zijn geweest.

Bezig met laden …