voetbalzone

‘Misschien blijf ik nog wel een derde jaar hier, niemand weet dat’

Erik van Dam08 feb 2013, 17:07
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2013, 17:07
Advertentie
/

Tomás Kalas weet nog niet precies hoe zijn sportieve toekomst eruit ziet. Vitesse huurt hem voor het tweede jaar op rij van zijn werkelijke eigenaar Chelsea en misschien komt er nog een derde seizoen bij voor de Tsjechische stopper. Na afloop van het lopende seizoen denkt Kalas duidelijkheid te krijgen van de Londense en Arnhemse club.

Kalas begon zijn loopbaan pas drie jaar geleden bij Sigma Olomouc, maar werd al heel snel vastgelegd door Chelsea. Dat zag in hem een groot defensief talent. Men legde Kalas tot medio 2014 vast en besloot in de zomer van 2011 dat een tijdelijk verblijf in de Eredivisie goed voor hem zou zijn. Kalas groeide snel uit tot basisspeler en is dat ook nu weer.

“Misschien blijf ik nog wel een derde jaar hier. Niemand weet dat. Chelsea is natuurlijk ook een optie. Dat is daar voor een langere tijd terugkeer. Pas aan het eind van dit seizoen verwacht ik duidelijkheid”, zegt Kalas, die de kans klein acht dat hij in mei met de kampioensschaal in handen staat. “Misschien zijn we gewoon niet goed genoeg. We hebben ook weinig ervaring. Europees voetbal, daar moet de focus liggen”, zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Bezig met laden …