voetbalzone

'Misschien denkt Van Gaal dat Alexander een Duitser is'

Thijs Post22 mei 2013, 16:05
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2013, 16:05
Advertentie

De selectie van het Nederlands elftal voor de oefentrip in Azië kent een aantal opvallende namen. Op de positie van linksback bijvoorbeeld: PSV’er Jetro Willems is niet opgeroepen door de oefenmeester, maar Miquel Nelom van Feyenoord mede daardoor wel. Ook Erik Pieters maakt deel uit van de selectie, terwijl Dwight Tiendalli (Swansea City) ook als linksachter kan spelen. Alexander Büttner is in tegenstelling tot Nelom, Pieters en Tiendalli niet opgeroepen.

/

De zaakwaarnemer van de verdediger van Manchester United vindt dat maar vreemd. “Büttner schrijf je met een umlaut op de u. Misschien denkt Van Gaal wel dat Alexander daardoor een Duitser is… Het is onverklaarbaar”, zegt Aleksandar Bursac in gesprek met Voetbal International. “Niets ten nadele van Nelom, maar als je dit seizoen twaalf basisplekken hebt gehad bij de kampioen van Engeland, dan verdien je een kans.”

In totaal speelde Büttner dit seizoen dertien officiële wedstrijden voor the Red Devils: vijf in de Premier League, drie in de Champions League, drie in de FA Cup en twee in de Capital One Cup. Feyenoorder Nelom kwam dit seizoen tot twintig optredens in de Eredivisie, waarvan twaalf als basisspeler.

Bezig met laden …