voetbalzone

‘Misschien heb ik daardoor nu wel een te hoog salaris bij FC Twente’

Gijs Freriks31 okt 2014, 23:10
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2014, 23:10
Advertentie

Rasmus Bengtsson drukt met zijn salaris behoorlijk op de begroting van FC Twente en de club wilde hem in de zomer eigenlijk al verkopen. De verdediger hoefde echter niet zo nodig weg en trainer Alfred Schreuder zette hem daarop enige tijd uit de selectie. De Zweed zou ‘niet vrij in zijn hoofd’ zijn, maar Bengtsson keerde al gauw weer terug en is dit seizoen ook weer basisspeler in De Grolsch Veste.

voetbalzone

De 28-jarige Bengtsson moest in de beginfase van het seizoen zomeraanwinst Darryl Lachman nog voor zich dulden en raakte daardoor ook zijn plek bij de nationale ploeg kwijt. Hij deed dan ook niet mee in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk, Rusland en Liechtenstein en in het vriendschappelijke duel met Estland. “Natuurlijk, iedereen wil in de nationale ploeg spelen”, zegt hij in gesprek met Fotbollskanalen.

“Ik speel bij FC Twente, een topteam, en we doen het ook goed”, vervolgt Bengtsson. “Als hij me oproept, dan sta ik klaar. Of ik teleurgesteld ben? Nee, ik moet mij op de club focussen en het hier zo goed mogelijk doen. Dan zien we wel of ik bij de nationale ploeg kom of niet.” De ex-speler van onder meer Hertha BSC weet dat zijn werkgever hem eigenlijk een te dure kracht vindt en daarom van hem af wil.

“Er is inderdaad wat gezegd over dat ik een te hoog salaris heb. Ik kwam hier drie, vier jaar geleden en toen speelden we nog in de Champions League. Misschien heb ik daardoor nu wel een te hoog salaris. De club heeft wat financiële problemen en er zijn enkele sleutelspelers vertrokken. Ik weet nog niet wat ik zelf ga doen, wil niet te veel speculeren. Ik wil gewoon mijn best doen en dan zien we het wel”, besluit Bengtsson.

Bezig met laden …