voetbalzone

'Misschien hoest ik zelf wel twee miljoen op om tegen Real te spelen'

Erik van Dam28 okt 2010, 11:36
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2010, 11:36
Advertentie

Royston Drenthe zit in een lastig parket. De linkermiddenvelder heeft het naar zijn zin bij Hércules en blinkt bijna wekelijks uit met zijn acties en voorzetten. Over drie dagen wacht de ontmoeting met Real Madrid, zijn eigenlijke werkgever. De verwachting is dat Drenthe niet speelt, omdat in zijn contract staat dat Hércules twee miljoen euro moet betalen als zij de Rotterdammer wil inzetten tegen De Koninklijke. Maar Drenthe helpt zijn team wellicht een handje.

/

Na het bekerduel van Hércules met Málaga, dat in 0-0 eindigde, opende Drenthe de deur naar een verrassende aanwezigheid tegen zijn officiële werkgever. “Ik heb nog steeds in mijn hoofd dat ik speel. Wie dat bedrag dan moet betalen? Misschien doe ik dat wel”, noteerde Sport 1 uit de mond van de Nederlander. Het lijkt ondenkbaar dat promovendus Hércules zelf de portemonnee zal pakken om het meespelen van Drenthe werkelijkheid te maken.

Clubeigenaar Enrique Ortiz zou nog een poging hebben gewaagd bij zijn Real-collega Florentino Pérez een lagere boete te bedingen, maar daar willen de Madrilenen niets van weten. Drenthe is volledig opgeleefd bij Hércules, waar hij in tegenstelling tot bij Real Madrid wél een vaste waarde is. Met zijn bevlogen spel en vele assists is Drenthe uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht bij de nieuwkomer in de Primera División.

Bezig met laden …