voetbalzone

‘Misschien is dit het goede moment voor Robinho om thuis te komen’

Erik van Dam20 mei 2013, 17:12
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2013, 17:12
Advertentie

Momenteel wacht half Europa op de komst van Neymar naar een grote competitie, maar jaren geleden stond Robinho er precies hetzelfde voor. Ook hij was een aanvallende ster bij Santos en zou het gaan maken, bij een grote club overzees. Uiteindelijk slaagde de Braziliaan niet bij Real Madrid en ook bij Manchester City en AC Milan is hij niet de grote uitblinker geworden. Men wacht hem nu in Zuid-Amerika weer op.

/

Carlos Dunga, ex-bondscoach van Brazilië en tegenwoordig trainer van Internacional, zou Robinho graag verwelkomen. Sterker nog: het lijkt erop dat hij een poging wil doen Robinho daadwerkelijk weg te halen bij AC Milan. “Veel clubs hebben al geprobeerd hem terug te halen naar onze competitie. Milan houdt hem het liefst, maar wij hebben contact gelegd om zijn situatie in kaart te krijgen.”

“Misschien is dit het goede moment voor Robinho om thuis te komen”, geeft Dunga aan in de Braziliaanse pers. “Veel spelers komen nu terug naar hun vaderland om economische redenen en om in beeld te blijven voor het WK van volgend jaar. Alle voorwaarden zijn hier aanwezig voor hem om het goed te doen”, belooft de trainer. Robinho maakte 22 goals in 84 duels in dienst van Milan.

Bezig met laden …