voetbalzone

‘Misschien is het voorbarig, maar hij is de nieuwe Josep Guardiola’

Gijs Freriks29 apr 2014, 13:45
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2014, 13:45
Advertentie
voetbalzone

Louis van Gaal neemt vanaf de zomer naar verluidt het stokje over van interim-manager Ryan Giggs, maar veel mensen zijn voorstander van een definitieve aanstelling van de Welshman als trainer van Manchhester United. Reservedoelman Anders Lindegaard vergelijkt Giggs in gesprek met de BBC zelfs met een van de grootste trainers van dit moment.

“Het klinkt misschien voorbarig en naïef, maar wat mij betreft hebben we te maken met een nieuwe Josep Guardiola”, zegt de Deen. “Het was meer dan overtuigend wat hij in zijn eerste week heeft laten zien. De gelijkenissen met Sir Alex Ferguson zijn treffend en het is dan ook goed te merken dat Giggs wat van één van de meest gerespecteerde managers ooit heeft opgestoken”, aldus Lindegaard.

voetbalzone

De eerste wedstrijd onder leiding van Giggsy ging met 4-0 gewonnen tegen Norwich City. Hij volgde David Moyes op, die na tien maanden werd ontslagen. “Je zou kunnen zeggen dat het raar is dat een medespeler opeens de coach is, maar bij Giggs is dat niet zo. Zijn speech voor de wedstrijd tegen Norwich deed mijn haren rechtovereind staan, net als bij Ferguson: Do not disappoint the fans!”, besluit Lindegaard.

In een eerder stadium gaf Gary Neville aan dat hij in Giggs wel de nieuwe hoofdcoach voor United ziet en Daily Mail-columnist Jamie Redknapp en sterspeler Wayne Rooney deden hetzelfde. Volgens Sky Sports is het overigens nog geen zekerheid dat Van Gaal op Old Trafford aan de slag gaat, want ook Diego Simeone (Atlético Madrid) en Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) zouden kandidaten zijn.

Bezig met laden …