voetbalzone

‘Misschien kan ik het niveau van Henry bereiken als ik hard blijf werken’

Gijs Freriks05 okt 2015, 20:45
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2015, 20:45
Advertentie

Anthony Martial heeft nog geen moment spijt gehad van zijn transfer naar Manchester United. De negentienjarige aanvaller vertrok voor maximaal tachtig miljoen euro bij AS Monaco, terwijl hij naar eigen zeggen eerst nog ‘onverkoopbaar’ was.

voetbalzone

“Ik dacht dat ik zou blijven, maar toen de aanbieding binnenkwam, heb ik geen seconde getwijfeld en kwam het snel rond. Ik wilde erg graag, want Man United is een van de vijf grootste clubs in de wereld en ik kon in de Champions League blijven spelen. Louis van Gaal belde mijn moeder die het allemaal voor mij vertaalde. Het was snel geregeld”, zegt Martial in gesprek met RMC.

Het talent houdt zich niet bezig met zijn prijskaartje: “Dat boeit mij niet zo veel. Het was meer iets voor mijn familie en de kranten. Ik heb hier nog niet één krant gelezen. Thierry Henry? Ik weet dat hij een legende in Engeland is. Ik vind niet dat we qua spel op elkaar lijken. Henry is Henry en ik heb nog alles te bewijzen. Heel misschien kan ik ooit zijn niveau halen als ik hard blijf werken.”

Didier Deschamps, de bondscoach van les Bleus, vertelde maandag niet verrast te zijn door de geweldige start van Martial op Old Trafford. “Wij hebben hem opgeroepen omdat we vinden dat hij een interessant profiel heeft. Hij heeft geen ruig karakter, maar die verlegenheid vind ik niet erg. Dat hoort bij jonge spelers die zich melden bij de nationale ploeg. Hij moet zich nog verder ontwikkelen, maar zijn wereld is sinds zijn transfer natuurlijk wel veranderd.”

Bezig met laden …