voetbalzone

‘Misschien moeten we toppers opofferen, om anderen te kunnen halen’

Peter Nusselder27 dec 2014, 12:45
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2014, 12:45
Advertentie

De ambities bij Internazionale waren voor aanvang van dit seizoen groot, maar na een half seizoen staat de club uit Milaan op een teleurstellende elfde plaats in de Serie A. Trainer Walter Mazzarri werd al vervangen door Roberto Mancini en die zou zijn selectie in januari graag versterken, maar ondanks de aanwezigheid van de rijke eigenaar Erick Thohir is het niet zeker dat Inter daartoe in staat zal zijn.

voetbalzone

Mede vanwege de Financial Fair Play-regels van de UEFA zijn i Nerazzurri beperkt in hun mogelijkheden. “Dat is voor ons een groot probleem”, geeft Mancini toe in gesprek met Sky Italia. “Daarom zullen we goed moeten scouten. Op die manier kunnen we grote clubs, die het zich kunnen veroorloven om hoge transfersommen te betalen, te snel af zijn”, vervolgt de oud-aanvaller.

“Inter doet dat al jaren en we moeten het lef houden om te investeren in talenten als Mateo Kovacic”, doelt Mancini op de twintigjarige middenvelder, die twee jaar geleden werd weggeplukt bij Dinamo Zagreb. De coach weet echter ook dat er soms iets anders gevraagd wordt. “Ik hoop dat het niet gebeurt, maar misschien moeten we een paar toppers opofferen. Dan kunnen we andere spelers halen, want op bepaalde posities komen we nu tekort.”

Bezig met laden …