voetbalzone

'Misschien moeten wij eens honderd miljoen gaan lenen bij de bank'

Bart Kruyt24 nov 2011, 12:00
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2011, 12:00
Advertentie

Bij Racing Genk was de vreugde enorm toen de groepsfase van de Champions League werd bereikt, maar de Belgisch landskampioen blijkt toch echt te zwak te zijn voor het miljoenenbal. Uit bij Chelsea werd er met 5-0 verloren en woensdagavond werd het nog erger. Valencia werd de eerste Spaanse club die zeven keer scoorde in de Champions League en versloeg Genk met 7-0.

/

“Hoe denk je dat ik me voel? Het is niet leuk om zwaar te verliezen”, zei Genk-voorzitter Herbert Houben tegen Sporza. “Er is niet één klasse verschil, maar meerdere klassen. En dat geldt voor alle Belgische ploegen in de Champions League. Het is wel frustrerend dat een gezonde club geklopt wordt door een club met veel schulden. Misschien moeten wij eens honderd miljoen gaan lenen bij de bank."

Houben vindt wel dat Genk haar plek in de Champions League verdiend heeft: “Maar om daarin iets te halen, is onmogelijk voor een Belgische ploeg. We kunnen alleen deze kans grijpen en proberen progressie te maken”, aldus de preses. Op 6 december eindigt de ploeg van Mario Been het Europese avontuur tegen Bayer Leverkusen. Houben: “Eigenlijk ben ik daar wel blij mee. Dit hoop ik toch niet te veel mee te maken."

Bezig met laden …