voetbalzone

‘Misschien spelen de drie broers Pogba straks wel in dezelfde competitie’

Thijs Post03 mei 2015, 00:20
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2015, 00:20
Advertentie

Terwijl Paul Pogba bij Juventus de hemel bestormt, probeert broer Mathias Pogba met Crawley Town degradatie uit de League One te voorkomen. De 24-jarige Pogba speelde al in Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland en Wales. Hij was op proef in Schotland, Duitsland en Nederland. De broers Pogba, derde broer Florentin speelt bij Saint-Étienne, groeiden op in Parijs. Mathias en Florentin lieten Paul op straat altijd meedoen met de grote jongens.

voetbalzone

“Daar hebben we Paul sterker gemaakt, want hij was de jongste. Hij wilde zijn zoals wij. Hij was bovendien veel te goed voor spelers van zijn leeftijd, dus wij zeiden: ‘Doe met ons mee en je ontwikkelt je spel veel sneller’. En kijk hem nu eens. Het heeft gewerkt”, zegt Mathias in gesprek met the Guardian.

Mathias was in het verleden een aantal dagen op proef bij ADO Den Haag en de fans leken de komst van Pogba wel te zien zitten. De contractonderhandelingen verliepen echter moeizaam, toen Crawley Town zich meldde. Broer Paul maakt in de nabije toekomst mogelijk een megatransfer, maar dat maakt voor Mathias niet uit. “Hij blijft mijn kleine broer. Ik ben trots op hem, iedereen is trots op hem. We zijn allemaal professionals geworden, maar we proberen allemaal hoger te komen.”

“Mijn ene broer is kampioen van Italië, alweer, en mijn andere broer speelt in Frankrijk voor een club die speelt om Europees voetbal. Maar waarom moeten we daar stoppen? Laten we vooruit kijken. Zo wil ik de Premier League in, dat is mijn doel. Ik denk dat we in de toekomst alle drie in dezelfde competitie kunnen spelen. Misschien wel tegen elkaar. In Engeland. Paul komt misschien wel terug. Het is mogelijk, het is zeker mogelijk.”

Bezig met laden …