voetbalzone

‘Misschien zegt Blind dat wel met opzet, om zichzelf in te dekken’

Yanick Vos07 nov 2016, 13:45
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2016, 13:45
Advertentie

Brandley Kuwas is bij bondscoach Danny Blind in beeld voor het Nederlands elftal. Dat zei de keuzeheer afgelopen vrijdag tijdens het persmoment op weg naar de wedstrijden tegen België en Luxemburg. Niet lang daarna kreeg de aanvaller van Heracles Almelo een telefoontje van Blind, waarin hij zijn woorden van tijdens de persconferentie onderstreepte. Arnold Bruggink en Kenneth Perez vinden het zeer opmerkelijk dat Blind een speler van Heracles in de gaten houdt.

/

Door blessureleed van een aantal internationals is Kuwas in beeld. “Die jongen is een prima aankoop voor Heracles, maar het gaat er meer om dat we nu op spelers van Heracles voor het Nederlands elftal moeten gaan letten”, zei Bruggink bij FOX Sports. “Maar volgens mij vergeet je dan heel veel andere spelers die in het buitenland voetballen.”

“Het is lullig nu ook voor Kuwas”, vulde Perez zijn collega aan. “Nu zitten wij over hem te praten en zeggen we ‘hoe staat het dan met het Nederlands elftal?’ Dat is lullig voor die jongen, net alsof hij er helemaal niks van kan. Alleen is het best bijzonder dat een speler van Heracles in beeld is bij het Nederlands elftal. Ik vind het al ongelofelijk als spelers van clubs als FC Utrecht en dat niveau in beeld zijn, laat staan Heracles. Het kan ook zo zijn dat Danny Blind het met opzet doet, om te laten zien met wat voor materiaal hij het moet doen. Om zichzelf een beetje in te dekken.”

Bezig met laden …