voetbalzone

'Misschien zien we bij een WK in de winter wel een veel beter toernooi'

Bart Kruyt24 sep 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2013, 00:20
Advertentie

Het WK van 2022 zal in Qatar worden gespeeld en de kans is groot dat het toernooi niet in de zomer, maar in de winter afgewerkt zal worden. In juni en juli is het simpelweg te warm om te voetballen in het oliestaatje en daarom zijn veel leden van de FIFA en UEFA, maar ook spelers en trainers, voor een verplaatsing van het toernooi. Ook Ronald de Boer is daar een voorstander van.

/

De voormalig middenvelder sloot zijn professionele loopbaan af in Qatar en bleef vervolgens nog even in het staatje hangen. Hij weet dus hoe warm het in de zomer kan zijn in het Arabische land. "In de zomer is het daar vanwege de hitte niet ideaal en in de winter is het juist wél ideaal", zei De Boer bij Derksen&.... "Dan is de temperatuur heerlijk en zijn de omstandigheden perfect. Het Afrika Cup-toernooi is toch óók in de winter, dan moeten alle clubs die jongens ook gewoon maar afstaan. Dat kan nu ook."

De Boer ziet bij een WK in de winter bovendien een oplossing voor een ander probleem: hij merkt op dat veel spelers bekaf zijn na een slopend seizoen met competitievoetbal, Champions League-voetbal en andere verplichtingen. Wanneer het WK in de winter gespeeld zou worden, zouden de spelers nog een stuk fitter zijn. "Misschien zien we dan wel een veel beter toernooi", zei De Boer.

Bezig met laden …