Misser Pogba deert Juventus niet, hachje Mihajlovic voorlopig gered

Thijs Post25 okt 2015, 15:53
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 15:53

Het is dit seizoen nog geen pretje om supporter van Juventus te zijn: de ploeg van Massimiliano Allegri heeft het uitermate lastig met een plek in de middenmoot van de Serie A. Zondag kwam de regerend landskampioen weer eens tot een zege. Bij AC Milan moet trainer Sinisa Mihajlovic, die een basisplaats in huis had voor een zestienjarige keeper, vrezen voor zijn baan. Voorlopig lijkt het hachje van de coach gered.

Juventus - Atalanta 2-0
Juventus wil weer meedoen om het landskampioenschap, maar ten tijde van de aftrap bevond de ploeg van Allegri zich op de vijftiende stek in de rangschikking van de Serie A. Tegen Atalanta, dat in 1989 voor het laatst had gewonnen in Turijn, moest het dan gebeuren. Juventus opende sterk en kreeg in de openingsfase grote kansen via Giorgio Chiellini, Mario Mandzukic en Paulo Dybala.

Met een schot van afstand was het uiteindelijk Dybala die de score opende. Een prima eerste helft voor Juventus dus, al was de blessure voor Roberto Pereyra een flinke smet op de feestvreugde. De aanvallende middenvelder moest van het veld met hamstringproblemen. Op aangeven van Dybala tikte Mario Mandzukic na rust binnen voor de 2-0 en toen Rafael Tolói een rode kaart kreeg was het al helemaal gespeeld. Dat Paul Pogba in de absolute nog een strafschop miste, was voor de statistieken.

AC Milan - Sassuolo 2-1
Bij AC Milan waren alle ogen gericht op Gianluigi Donnarumma, een pas zestienjarige doelman die de voorkeur kreeg boven Diego López en daarmee de jongste keeper ooit in de Serie A werd. Het toptalent had in de eerste helft niet heel veel te doen, want Milan was de bovenliggende partij. Giacomo Bonaventura schoot in het zijnet en na een halfuur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop, toen Carlos Bacca werd neergehaald door doelman Andrea Consigli. De goalie ontving bovendien een rode kaart, waardoor Sassuolo dus met tien man verder moest. Gianluca Pegolo kwam als nieuwe keeper in het veld, maar hij wist de goed ingeschoten strafschop van Bacca niet te keren. Milan ging zodoende met een nipte voorsprong rusten.

Voor de thuisploeg leek er geen vuiltje aan de lucht, omdat het de gehele tweede helft dus met een man meer mocht spelen. Toch kwam Sassuolo al vroeg na de onderbreking op gelijke hoogte: Domenico Berardi liet Donnarumma kansloos met een schitterende vrije trap en bracht zo de 1-1 op het scorebord. Milan moest dus weer het initiatief nemen, maar de gastheer toonde veel te weinig creativiteit. Bacca kreeg na goed werk van Alessio Cerci nog wel een goede kans, maar Pegolo greep in, en ook Luiz Adriano wist in eerste instantie niet te scoren: verdediger Francesco Acerbi hield twee keer een inzet van de invaller van de lijn. Vier minuten voor tijd kopte Luiz Adriano uit een hoekschop echter alsnog de 2-1 binnen en dus lijkt Mihajlovic te mogen blijven zitten.