Missers Ramsey en Sturridge worden Groot-Brittannië fataal

Bart Kruyt04 aug 2012, 23:15
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2012, 23:15

Groot-Brittannië moet de gouden medaille op de 'eigen' Olympische Spelen in Londen uit het hoofd zetten. De ploeg van Stuart Pearce werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Zuid-Korea, dat na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd en de verlenging de penalty's beter nam. Daniel Sturridge miste de enige strafschop in de penaltyreeks, terwijl Aaron Ramsey in de wedstrijd zelf al een pingel had gemist. Zuid-Korea speelt in de halve finale tegen titelfavoriet Brazilië.

/

Strafschoppen bleken dus opnieuw niet aan de Britten besteed te zijn. Ramsey benutte overigens nog wel een penalty in de wedstrijd, nadat Dong-Won Ji Zuid-Korea na een halfuur spelen op voorsprong had gezet, met een schot die gepakt had moeten worden door Jack Butland. Vier minuten na deze openingstreffer kreeg Groot-Brittannië wegens hands van Oh Jae-Suk een penalty, die niet goed werd ingeschoten, maar wel werd benut door Ramsey.

Drie minuten na de eerste strafschop kreeg Groot-Brittannië nóg een strafschop. Ditmaal werd Sturridge onrechtmatig afgestopt en Ramsey ging opnieuw achter de bal staan, maar nu faalde hij in de afronding. Groot-Brittannië was in het restant niet creatief genoeg om een winnende treffer te forceren en Zuid-Korea kreeg zelfs de beste kansen. Er kwam echter geen doelpunt uit, waardoor penalty's een winnaar moesten aanwijzen. De laatste strafschop van Groot-Brittannië werd gemist door Sturridge, terwijl Sung-Yueng Ki wel wist te scoren: 5-6.