voetbalzone

'Mister Ajax' blij met Bosz: 'Ach, Cruijff heeft ook bij Feyenoord gespeeld'

Bart Kruyt25 mei 2016, 17:09
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2016, 17:09
Advertentie

Peter Bosz verloor dinsdagavond de Israëlische bekerfinale met Maccabi Tel Aviv en kort daarna werd bekendgemaakt dat de oefenmeester voor drie jaar aan de slag gaat bij Ajax. Mister Ajax is blij met de komst van Bosz, ook al heeft hij een rijk verleden bij Feyenoord.

/

Bosz was tussen 1991 en 1996 speler van Feyenoord en werkte later nog drie jaar als technisch manager in De Kuip. Dat maakt voor Swart niets uit: “Johan Cruijff heeft ook bij Feyenoord gespeeld, en Wimpie Jansen van Feyenoord heeft ook bij Ajax gespeeld. Dat maakt niets uit: als hij hier is, dan is-ie voor Ajax”, zegt Swart voor de camera van FOX Sports.

Bosz krijgt de taak om Ajax weer aantrekkelijk voetbal te laten spelen en Swart heeft er vertrouwen in dat de coach dit voor elkaar kan krijgen: “Peter is wel iemand die iets durft”, stelt de voormalig aanvaller. “Dat hebben we kunnen zien bij Vitesse. Ik heb ze een keer gezien hier in het stadion, toen kreeg Ajax een pak slaag met 0-4, en toen speelden ze echt prima voetbal.”

Bezig met laden …