voetbalzone

Mitrovic wil nooit meer voor Fulham spelen vanwege torenhoge vraagprijs

Jonathan van Haaster19 jul 2023, 23:53
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 23:53
Advertentie

Aleksandar Mitrovic wil koste wat kost vertrekken bij Fulham, zo schrijft Sky Sports woensdagavond. De Serviër is al enige tijd persoonlijk akkoord met Al-Hilal, dat maar geen doorbraak weet te bereiken met Fulham. Dat heeft alles te maken met de vraagprijs van de Londenaren: 60 miljoen euro. Dat heeft ertoe geleid dat de 28-jarige Mitrovic nooit meer voor de club wil spelen, weet Sky Sports.

Mitrovic, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij the Cottagers, speelt sinds januari 2018 voor Fulham. Het bleek een schot in de roos voor beide partijen: Mitrovic maakte in 205 duels liefst 111 goals en daarnaast was hij goed voor 22 assists. Met name in het seizoen 2021/22 maakte hij in 44 wedstrijden een haast onwerkelijk aantal doelpunten: 43. Mede dankzij hem promoveerde Fulham daardoor naar de Premier League. Ook op het hoogste niveau was Mitrovic met veertien goals en twee assists van grote waarde.

Na afloop van het seizoen werd bekend dat Al-Hilal de aanvalsleider graag wil contracteren. De Saudi's zagen al twee aanbiedingen naar de prullenbak verwezen worden, tot frustratie van Mitrovic. De 81-voudig international overwoog zelfs om uit protest niet mee te gaan naar de Verenigde Staten, waar zijn club een deel van de voorbereiding afwerkt. Zaakwaarnemer Pini Zahavi heeft hem er toch van overtuigd om donderdag op het vliegtuig te stappen.

Zahavi heeft Fulham-eigenaar Tony Khan er wel op aangedrongen om zijn vraagprijs te verlagen naar een bedrag van tussen de 40 en 46 miljoen euro. Fulham-manager Marco Silva zit met de situatie in zijn maag, daar hij liever geen ontevreden spelers meeneemt naar de tour door de Verenigde Staten. Bovendien is het nog hoogst onzeker of Mitrovic bereid is om mee te doen in de openingswedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen. Fulham opent zijn seizoen op 12 augustus tegen Everton. Mocht de transfer naar Al-Hilal er alsnog komen, dan wordt Mitrovic teamgenoot van onder meer Kalidou Koulibaly, Rúben Neves en landgenoot Sergej Milinkovic-Savic.

Bezig met laden …