voetbalzone

Miyaichi krijgt eensluidend advies van Wenger en Van Persie

Erik van Dam06 feb 2012, 17:10
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2012, 17:10
Advertentie

Ryo Miyaichi verkaste eind vorige maand op huurbasis van Arsenal naar Bolton Wanderers. De jonge Japanse vleugelspeler kwam in zijn eerste volwaardige seizoen bij the Gunners niet aan spelen toe en werd daarom al uitgeleend aan Feyenoord; nu mag men bij Bolton een half seizoen van de Aziaat genieten. Miyaichi ziet bijzonder uit naar de kans op speeltijd.

/

Bij Arsenal moet Miyaichi zowel Theo Walcott als Alex Oxlade-Chamberlain voor zich dulden, dus stemde Arsène Wenger in met een tijdelijk vertrek van zijn jonge derde keus. Dat deed le Professeur eerder al met Jack Wilshere, die in het seizoen 2009/10 naar het Reebok Stadium mocht gaan. Miyaichi sprak met de middenvelder over zijn nieuwe club. “Jack heeft me ervan verzekerd dat ik hier een betere voetballer word.”

“Ik heb zelf gezien hoe hij zich hier twee jaar terug ontwikkelde. Net als hij wil ik presteren bij Bolton en daarna belangrijk worden voor Arsenal”, merkt Miyaichi op in gesprek met Bolton News. Ook met trainer Wenger sprak hij over zijn tijdelijke nieuwe thuis. “De manager heeft me veel succes gewenst en zegt dat ik moet genieten van de kansen op speeltijd. Robin van Persie heeft hetzelfde gezegd.”

Bezig met laden …