voetbalzone

Modise: ‘Velen van ons weten niet wat het is om een WK te spelen’

Peter Nusselder12 jun 2010, 16:42
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 16:42
Advertentie

Middenvelder Teko Modise speelde zaterdag met gastland Zuid-Afrika in het openingsduel van dit WK gelijk tegen Mexico (1-1). De sterspeler van Orlando Pirates wijt het stroeve begin van zijn ploeg aan onervarenheid, maar denkt dat zijn team inmiddels gewend is aan het hoge niveau. “We weten nu het eraan toegaat”, verklaart Modise op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

/

“We begonnen niet goed”, kijkt de middenvelder terug. “Velen van ons weten niet wat het is om een WK te spelen. Nu we weten het eraan toegaat, denk ik dat we tegen Uruguay veel beter zullen beginnen en veel relaxter zullen zijn. “ AZ-verdediger Héctor Moreno zag vanaf de reservebank dat Mexico kort voor tijd langszij kwam. “Ik denk dat Zuid-Afrika nerveus was”, laat de stopper weten.

“Maar ik denk ook dat dat voor beide teams geldt. Het is niet meer dan normaal om in zo’n wedstrijd nerveus te zijn, want iedereen is naar je aan het kijken en iedereen verwacht veel van je”, weet Moreno. “Ik vind dat Zuid-Afrika het onder die omstandigheden goed heeft gedaan. En ik ben niet blij met het resultaat, maar ik denk wel dat ook wij het goed hebben gedaan.”

Bezig met laden …