voetbalzone

Modric uitgeroepen tot de beste van Kroatië: ‘Dit was een geweldig jaar’

Gijs Freriks28 dec 2014, 10:04
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2014, 10:04
Advertentie

Luka Modric is voor de vierde keer uitgeroepen tot Kroatisch Voetballer van het Jaar. De middenvelder van Real Madrid bleef in de verkiezing Mario Mandzukic en Ivan Rakitic voor. De 29-jarige Modric won de prijs in 2007, 2008 en 2011 ook al, maar de laatste drie jaar ging de award steeds naar aanvaller Mandzukic.

voetbalzone

Modric won afgelopen seizoen met Real de Champions League, Europese Supercup, het WK voor clubteams en de Copa del Rey en kreeg van de jury, die uit Kroatische voetbalprominenten bestond, liefst 109 punten. Hij evenaarde daarmee bijna het record van Dado Prso, want die kreeg in 2004 één punt meer. De oud-spits bereikte toen met AS Monaco de finale van de Champions League. Mandzukic van Atlético Madrid ontving 96 punten en Barcelona-middenvelder Rakitic 82.

“Dit is mijn vierde vecernjak en deze is erg speciaal, omdat ik weer besef dat je veel kan bereiken in het leven. Je moet alleen in jezelf geloven en blijven volhouden”, zegt Modric in gesprek met Jutarnji List. “Dit was in sportief opzicht zeker mijn beste jaar. Vier prijzen met Real en we werden nog bijna landskampioen. Ik had met de nationale ploeg op het WK meer kunnen bereiken, maar we richten ons nu op het EK van 2016.”

Bezig met laden …