voetbalzone

'Moet ik hem dan verbieden om met Real te gaan praten? Dat zou stom zijn'

Bart Kruyt28 jun 2013, 11:57
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2013, 11:57
Advertentie

Voor Julian Draxler bestond de nodige belangstelling, maar de aanvallende middenvelder is voor zijn gevoel nog niet klaar bij Schalke 04 en verlengde enkele weken geleden zijn contract. Draxler ligt nu tot de zomer van 2018 vast bij die Knappen, maar in Gelsenkirchen weet men dat de international vast niet nog vijf jaar bij de club zal blijven. Wanneer een Europese topclub zich meldt, wil Schalke een droomtransfer voor Draxler niet dwarsbomen, zegt voorzitter Clemens Tonnies.

/

Real Madrid en Chelsea zijn al in verband gebracht met Draxler en Tonnies weet zeker dat zijn oogappel ooit in de Europese top zal spelen. "Het hoeft niet per se een slecht iets te zijn als een club als Chelsea zich meldt", vertelde de voorzitter van Schalke. "Julian is een belangrijke speler voor ons en natuurlijk willen we hem behouden. Maar als je het beste wil voor een speler, dan moet je ook zo eerlijk zijn om hem op een gegeven moment te laten gaan."

"Wat moet je tegen Julian zeggen als een club als Real Madrid naar hem vraagt? Moet ik hem dan verbieden om met Real te gaan praten? Dat zou gewoon stom zijn", vervolgde Tonnies. "Die tijden liggen achter ons." De negentienjarige Draxler speelde tot dusver 75 competitiewedstrijden voor Schalke in de Bundesliga, waarin hij dertien keer scoorde. Het schijnt dat er in zijn nieuwe contract een gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt 42 miljoen euro zit.

Bezig met laden …