Jerdy SchoutenImago

Moet PSV vrezen? 'Barcelona wil werk maken van komst Jerdy Schouten'

Jordi Tomasowa13 sep 2024, 19:18
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2024, 19:29
Advertentie

Jerdy Schouten staat op de radar van FC Barcelona, zo meldt Marca. De Catalanen zijn in de zoektocht naar een nieuwe defensieve middenvelder uitgekomen bij de controleur van PSV. Bronnen rond Schouten bevestigen aan Voetbal International de interesse.

Barcelona probeert al twee zomers lang een opvolger van de vertrokken Sergio Busquets te vinden. Oriol Romeu keerde een jaar geleden terug bij de Spaanse topclub, maar wist de verwachtingen uiteindelijk niet waar te maken. Hij speelt inmiddels weer op huurbasis voor Girona.

Tijdens de afgelopen transferwindow besloot Barça geen werk te maken van een nieuwe nummer 6. De club kon weinig geld uitgeven, omdat het zich moest houden aan de Financial Fair Play-regel. Daarnaast dienden talenten als Marc Bernal en Casadó uit de eigen jeugdopleiding zich aan.

Bernal was mede door de blessure van Frenkie de Jong basisspeler tijdens de start van het seizoen. Hij liep vervolgens echter een zware knieblessure op en komt deze jaargang niet meer in actie.

Schouten

Volgens Marca is Schouten nu in beeld om het middenveld van Barcelona te versterken. De eerste contacten met de entourage van de Oranje-international werden naar verluidt deze zomer al gelegd. Maar door de huidige financiële situatie van Barça bleek zijn komst niet haalbaar.

De Spaanse sportkrant schrijft dat de marktwaarde van Schouten rond de 25 miljoen euro ligt. Eind augustus hielden de Eindhovenaren nog vast aan een vraagprijs van minimaal 45 miljoen.

Schouten is niet de enige optie op de shortlist. Joshua Kimmich en Amadou Onana staan eveneens op de lijst. Kimmich speelt momenteel echter niet vaak meer als nummer 6, terwijl Onana net voor 60 miljoen euro een transfer naar Aston Villa heeft gemaakt.

Journalist Marco Timmer heeft van bronnen rond Schouten gesproken die de interesse van Barcelona in de middenvelder bevestigen.

Bezig met laden …