voetbalzone

Mogelijk drie straffen voor Lens: 'Dat zal hem zwaar worden aangerekend'

Daniel Cabot Kerkdijk26 feb 2013, 06:30
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2013, 06:30
Advertentie
/

Jeremain Lens houdt mogelijk drie straffen over aan het incident in de catacomben van De Kuip na Feyenoord-PSV (2-1). Voetbaljurist Jan Kabalt gaat ervan uit dat het duwen in het gezicht van Joris Mathijsen tijdens het duel onderzocht zal worden. Verder ontving de aanvaller zijn vijfde gele kaart (één duel schorsing) en was hij de aanstichter van het opstootje op weg naar de kleedkamer.

"De manier waarop Lens aan het shirtje van Mathijsen trok, zou hem binnen de lijnen waarschijnlijk slechts geel hebben opgeleverd", vertelt Kabalt dinsdag in gesprek met De Telegraaf. "Wat hem zwaar zal worden aangerekend, is dat hij met voorbedachten rade en niet uit emotie heeft gehandeld." Kabalt claimt dat er zeker een kwartier tijd zat tussen de tik van Mathijsen en het opstootje in de hal.

Uit de veel bekeken televisiebeelden wordt ook duidelijk dat Lens al enige tijd aan het wachten was op Mathijsen. Daarna kondigde de aanvaller zijn daad aan bij Jetro Willems en kwam hij bewust terug uit de kleedkamer. "Dat maakt het in mijn ogen voor de aanklager verdedigbaar hem een straf van drie à vier wedstrijden voor te stellen", claimt de voetbaljurist.

Bezig met laden …