voetbalzone

Mogelijk opnieuw Manchester City-speler naar Cambuur: 'Zou mooi zijn'

Bart Kruyt29 dec 2014, 08:35
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2014, 08:35
Advertentie

SC Cambuur heeft met pijn in het hart afscheid genomen van Albert Rusnák, die in de eerste seizoenshelft werd gehuurd van Manchester City en uitblonk in het elftal van Henk de Jong. De aanvallende middenvelder heeft inmiddels een transfer naar FC Groningen gemaakt en Cambuur is zodoende op zoek naar een opvolger. Mogelijk komt ook hij van Manchester City.

voetbalzone

De Friezen hebben een verzoek ingediend bij de Engelse landskampioen om opnieuw een speler te huren en daar is positief op gereageerd. "Het zou mooi zijn een vervanger voor Rusnák te kunnen aantrekken", zegt vertrekkend directeur Gerald van den Belt (hij gaat naar FC Twente) tegen Voetbal International. "City reageerde niet onwelwillend en inmiddels zijn we volop beelden van spelers aan het bekijken."

"Natuurlijk is het geen uitgemaakte zaak dat je weer net zo'n voltreffer kunt huren, maar het is het proberen waard", vindt Van den Belt, die ontkent dat Marcel Ritzmaier in beeld is om de selectie van Henk de Jong te komen versterken. Ritzmaier werd vorig seizoen gehuurd van PSV en deed het toen erg goed, waarna hij terugkeerde naar Eindhoven. Daar komt de middenvelder nauwelijks aan spelen toe, maar PSV heeft duidelijk gemaakt dat Ritzmaier in januari niet kan vertrekken. Bovendien ligt de prioriteit van Cambuur op de vleugels.

Bezig met laden …