voetbalzone

Mogelijke 'opvolger' Mourinho schuift zichzelf naar voren: 'Mijn ambitie'

Matthijs van Laar03 nov 2015, 19:24
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2015, 19:24
Advertentie
voetbalzone

Gianfranco Zola lijkt zijn kans te ruiken. De Italiaan, die tussen 1996 en 2003 waanzinnig populair was bij Chelsea, zegt ooit in Londen terug te willen keren als coach. Die uitlatingen zijn nauwelijks los te zien van de situatie van zittend manager José Mourinho. De Portugees ligt na een slechte seizoenstart immers zwaar onder vuur.

“Mijn droom, of laten we zeggen mijn ambitie, is om ooit coach van Chelsea te worden”, vertelt de sierlijke Italiaanse spelmaker van weleer. Zola werkte eerder als manager bij West Ham United, Watford en Cagliari. Tegenwoordig is hij actief bij Al-Arabi uit Qatar. “Als ik ooit het niveau van Chelsea wil bereiken, zal ik nog wel beter moeten worden”, stelt hij bescheiden.

Zola speelde in zijn actieve carrière 229 wedstrijden voor Chelsea, waarmee hij onder meer de FA Cup en de inmiddels opgeheven Europacup II won. In 2003 werd hij door supporters van de Londense club verkozen tot beste speler die zij ooit zagen op Stamford Bridge. Na de overname van de club door Roman Abramovich, in 2003, verliet hij the Blues.

Bezig met laden …