voetbalzone

Mogelijke vertrek bondscoach Wales wekt belangstelling van Giggs

Daniel Cabot Kerkdijk07 sep 2010, 13:45
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 13:45
Advertentie

Het bericht dat John Toshack mogelijk opstapt als bondscoach van Wales heeft de interesse gewekt van Ryan Giggs. De middenvelder van Manchester United heeft aangegeven wel oren te hebben om de opvolger te worden van 61-jarige oefenmeester. Na zes jaar aan het bewind te hebben gestaan komen er scheurtjes in het fundament van Toshack, die naar verluidt keuzeheer blijft totdat een opvolger is aangewezen.

/

“Als je trainer wordt is de mooiste klus natuurlijk het bondscoachschap van je land”, vertelt de 36-jarige Giggs op de website van de wereldvoetbalbond FIFA. “Op het moment is het moeilijk omdat ik nog een speler ben. Maar je weet maar nooit. Zie Mark Hughes, het ene moment is hij speler van Blackburn Rovers en het andere moment is hij bondscoach van Wales”, refereert Giggs aan Hughes, die tussen 2000 en 2002 het bondscoachschap combineerde met zijn loopbaan als speler.

Eric Harrison, die jarenlang het bewind voerde over de jeugdopleiding van Manchester United, kent Giggs goed en weet dat het een moeilijke afweging is voor de middenvelder. “Het is geen kleine bijkomstigheid”, zegt Harrison in de Manchester Evening News. “Je kan niet voor United blijven spelen en je tegelijk afvragen hoe het met de spelers van Wales gaat. Als het vakantie is, heeft Ryan een moeilijke beslissing te maken.”

Bezig met laden …