Mohamed IhattarenImago

Mohamed Ihattaren verrast iedereen met terugkeer in de Eredivisie

Mart Oude Nijeweeme18 sep 2024, 23:44
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2024, 23:58
Advertentie

Mohamed Ihattaren keert terug als voetballer in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler gaat aan de slag bij RKC Waalwijk, zo meldt De Telegraaf. Ihattaren tekent een contract voor één seizoen met de optie op een extra seizoen.

De terugkeer van Ihattaren is opmerkelijk te noemen, daar weinigen nog rekening hielden met een terugkeer in de voetballerij van de voormalig PSV'er. De laatste keer dat Ihattaren officiële minuten maakte was op 6 mei 2022 namens Jong Ajax tegen De Graafschap.

Ihattaren zou daarna nog onder contract staan bij Juventus en Slavia Praag, maar zag beide avonturen uitlopen op een deceptie. De linkspoot kwam geen minuut in actie en keerde daarop terug naar Nederland.

De afgelopen tijd heeft Ihattaren hard aan zijn fitheid gewerkt, wat heeft geresulteerd in een nieuwe kans in de Eredivisie. Bij RKC Waalwijk krijgt hij de mogelijkheid om zijn voetballoopbaan nieuw leven in te blazen.

Ihattaren wordt donderdag medisch gekeurd bij de nummer laatst van de Eredivisie. Verwacht wordt dat hij niet veel later zijn handtekening zet onder een contract tot de zomer van 2025 met de optie op een extra jaar.

De technische voetballer krijgt sinds juni begeleiding van een groepje professionals. Onder hen fysiotherapeuten en hersteltrainers Rik Tacken en Camiel van Druten, diëtiste Anja van Geel en voetbaltrainers Nordin Wooter en Soufiane Touzani.

RKC is het nieuwe seizoen dramatisch begonnen en wist nog geen enkel punt te verzamelen uit de eerste vijf wedstrijden. Slechts twee keer wist de ploeg van Henk Fraser het net te vinden. Komend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Bezig met laden …