voetbalzone

Mohammed Kudus schiet CL-record Ajax uit 2004 uit de boeken

Mart van Mourik07 sep 2022, 19:42
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2022, 19:42
Advertentie

Ajax is op uitstekende wijze begonnen aan het nieuwe seizoen in de Champions League. In eigen huis genoot de ploeg van trainer Alfred Schreuder na precies 33:00 speelminuten al een 3-0 voorsprong op Rangers, dat nauwelijks aan voetballen toekomt. Nooit eerder wist Ajax dusdanig snel tot drie treffers te komen in het miljardenbal.

De score werd in de zeventiende speelminuut geopend door Edson Álvarez. De verdedigende middenvelder torende hoog boven de vijandige defensie uit en knikte binnen uit een corner van Steven Berghuis: 1-0. De Amsterdammers haalden de voet niet van het gaspedaal en verdubbelden na een half uur spelen de voorsprong.

Mohammed Kudus gaf de bal al dan niet bewust mee aan Berghuis, die het zestienmetergebied binnenliep. De rechtermiddenvelder van dienst haalde uit vanaf de rechterkant en vond via het been van James Sands de 2-0. Laatstgenoemde kreeg een eigen doelpunt op zijn naam. De volgende goal viel vrijwel direct na de tweede treffer. Kudus wurmde zich op snelheid langs James Tavernier en bezorgde zijn ploeg met een fraai, diagonaal schot de snelste 3-0 voorsprong ooit.

Het vorige record van Ajax stamde uit 2004, toen men na 33:07 minuten een 3-0 voorsprong genoot op Maccabi Tel Aviv.

Bezig met laden …