voetbalzone

Moisander erkent: ‘Ik had niet verwacht dat Ajax hem zou laten gaan’

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2015, 07:30
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 07:30
Advertentie

Het lag in de lijn der verwachting dat Niklas Moisander deze maand bij Ajax zou vertrekken. De club uit Amsterdam opteerde echter voor een winterse transfer van Stefano Denswil naar Club Brugge en prefereerde een langer verblijf van de ervaren Fin, die echter wel een aflopende verbintenis heeft. Moisander is verrast door het vertrek van Denswil.

voetbalzone

“Hij heeft zijn kansen gehad en kennelijk heeft hij de trainers en Marc Overmars niet kunnen overtuigen”, reageert Moisander in gesprek met Metro. “Misschien was de bekernederlaag tegen Vitesse de druppel, zoals jij zegt, maar dat weet ik niet. Ik had gewoon niet verwacht dat ze hem helemaal zouden laten gaan.” Moisander vind het achteraf de juiste beslissing om nog minimaal een half jaar in Amsterdam te blijven. Zijn vriendin is namelijk hoogzwanger. “Daarom is het ook lekker om hier te blijven in een vertrouwde omgeving”, erkent de Fin, die Ajax alleen voor ‘een supermooie club’ had ingeruild.

Moisander denkt dat hij na dit seizoen een nieuwe uitdaging nodig heeft. Als Ajax met een serieuze meerjarige aanbieding komt, dan gaat de verdediger er zeker over nadenken. “Al getuigt het van weinig vertrouwen hoe Ajax in de eerste seizoenshelft met mij is omgegaan. Eigenlijk hadden ze die eventuele aanbieding dan in het begin van het seizoen moeten doen”, erkent Moisander.

Bezig met laden …