voetbalzone

Moisander tekent driejarig contract in subtop Serie A

Bart Kruyt11 feb 2015, 10:12
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2015, 10:12
Advertentie

Niklas Moisander lijkt op weg naar de Serie A. De verdediger beschikt over een aflopend contract bij Ajax en vloog volgens De Telegraaf dinsdag, op zijn vrije dag, naar Italië om zich aan Sampdoria te verbinden. De ochtendkrant weet dat Moisander voor drie jaar heeft getekend.

voetbalzone

Sampdoria staat momenteel vierde in de Serie A en heeft de hoop op Champions League-voetbal voor het aankomende voetbaljaar nog niet opgegeven. Moisander zal de prestaties van de club uit Genua tot het einde van het seizoen met speciale aandacht volgen; in de zomer zal hij vervolgens transfervrij de overstap maken naar de enkelvoudig Italiaans landskampioen.

De 29-jarige Moisander stond naar verluidt ook in de belangstelling van Genoa, maar koos dus voor de stadsgenoot van deze club, Sampdoria. De Fin is bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van Ajax, dat Moisander in de zomer van 2012 overnam van AZ. Hij leek in januari al te gaan vertrekken, maar De Boer wilde de verdediger niet laten gaan, omdat hij onmisbaar zou zijn voor Ajax. Na dit seizoen moeten de Amsterdammers nu alsnog afscheid van hem nemen.

Bezig met laden …