voetbalzone

Moisander verkozen tot Finlands beste, Zweden kiest weer voor Ibrahimovic

Matthijs van Laar13 nov 2012, 12:58
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2012, 12:58
Advertentie
/

Niklas Moisander is maandag in Helsinki gekroond tot Fins voetballer van het jaar. De 27-jarige verdediger van Ajax werd daarmee beloond voor de opmars die hij de voorbije maanden heeft doorgemaakt. Afgelopen zomer verhuisde hij van AZ naar Ajax, waarvoor hij met name in de Champions League diverse keren uitblonk door te scoren.

Bij het gala was er ook een onderscheiding de Deen Richard Møller Nielsen. De coach werd in het zonnetje gezet vanwege zijn verdiensten voor het Finse voetbal. “Hij heeft onze nationale ploeg een vitale sprong voorwaarts doen maken in de periode tussen 1996 en 1999”, luidde het commentaar van de jury bij de uitreiking van de prijs aan de succescoach. In 1992 won hij onder meer met zijn vaderland de Europese titel.

Ibrahimovic
In buurland Zweden ging de hoogste onderscheiding (wederom) naar Zlatan Ibrahimovic. “Een teken dat ik een goed jaar heb gehad en dat ik me nog altijd ontwikkel”, reageerde de spits van Paris Saint-Germain, die de award voor zesde keer op rij in ontvangst mocht nemen. Zijn treffer tegen Frankrijk op het afgelopen EK werd gekozen als mooiste Zweedse doelpunt. Voormalig PSV-doelman Andreas Isaksson werd verkozen tot beste doelman.

Bezig met laden …