voetbalzone

Mokerslag voor Donny van de Beek: niet ingeschreven door Eintracht Frankfurt

Lars Capiau05 feb 2024, 14:57
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:43
Advertentie

Donny van de Beek gaat dit seizoen geen minuten maken op Europees niveau, zo bevestigt de UEFA maandag. Een dag eerder had BILD daarvoor al gewaarschuwd. De Nederlandse middenvelder, die gehuurd wordt van Manchester United, is door Eintracht Frankfurt niet ingeschreven voor het restant van het Conference League-toernooi.

Het is een enorme domper voor Van de Beek. Zeker omdat de tevens in de winter aangetrokken spitsen Sasa Kaladzjic en Hugo Ekitiké wél ingeschreven zijn.

"Een megaverrassing", kopte BILD zondag. "Vier nieuwe aanwinsten voor Frankfurt deze winter, en dus is het dringen geblazen." Van de vier nieuwe aanwinsten worden er drie ingeschreven: Van de Beek niet.

De voormalig Ajacied bleef afgelopen zaterdag negentig minuten op de bank zitten bij het verloren duel met 1. FC Köln (2-0). "Van de Beek liet goede dingen zien in zijn eerste drie optredens, maar het was niet genoeg", schreef het medium.

Volgens de Duitse sportkrant zou zijn maandenlange afwezigheid van het veld nog steeds impact hebben op zijn spel. Eintracht twijfelde tot het laatste moment tussen het inschrijven van Philipp Max en Van de Beek.

Max, die eerder voor PSV uitkwam, werd uiteindelijker 'belangrijker' gevonden door coach Dino Toppmöller, die Van de Beek zijn keuze in een persoonlijk gesprek zou hebben toegelicht.

Max moet als linksback namelijk als back-up fungeren voor Niels Nkounkou, die anders de enige linksback op de spelerslijst zou zijn. Ondertussen heeft Toppmöller op het middenveld keuze te over, zo is zijn lezing.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …