voetbalzone

Mokoena pleit voor assistent-bondscoach als opvolger van Parreira

Bart Kruyt03 jul 2010, 20:54
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 20:54
Advertentie

Sinds Carlos Alberto Parreira zijn positie als bondscoach van Zuid-Afrika ter beschikking heeft gesteld zijn de speculaties over de opvolging van de Braziliaan in volle gang. Middenvelder Aaron Mokoena doet ook een duit in het zakje en pleit voor Pitso Mosimane, de huidige assistent-bondscoach van het land. “Ik ken hem goed, weet wat voor een manager hij is en heb zin om met hem te werken”, laat Mokoena weten aan de BBC.

/

“We hebben iemand nodig die past binnen de structuur van de voetbalbond”, vervolgt de middenvelder van Portsmouth. “Pitso heeft veel opgeofferd om te komen waar hij nu is. Hij heeft het goed gedaan in de Afrikaanse Premier League, heeft zijn papieren in het buitenland gehaald en is al vier jaar assistent van ons”, pleit de aanvoerder van Bafana Bafana voor de aanstelling van de Mosimane.

De Zuid-Afrikaanse voetbalbond (SAFA) hoopt binnen afzienbare tijd een opvolger aan te stellen voor de vertrokken Parreira. Hoewel de bond heeft aangegeven dat Mosimane de eerste keuze is voor de positie buigt een commissie zich nog over een aantal details. Zodra de commissie uitspraak heeft gedaan zal bekend worden of Mosimane de nieuwe coach mag worden.

Bezig met laden …