voetbalzone

‘Mokotjo kan FC Twente net als Ziyech de rug toekeren in januari’

Erik van Dam04 jan 2016, 12:39
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2016, 12:39
Advertentie

Vrijwel iedereen gaat ervan uit dat Hakim Ziyech deze maand vertrekt bij FC Twente. De middenvelder presteerde formidabel in de eerste seizoenshelft, kan FC Twente geld opleveren dat de club hard nodig heeft en gaf zaterdag nog een pikant interview aan de Volkskrant dat zijn positie geen goed doet. Naast Ziyech zou echter ook Kamohelo Mokotjo wel eens kunnen vertrekken bij de Enschedese club.

voetbalzone

De 24-jarige Mokotjo is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Twente. Nadat hij het bij Feyenoord (2009-2013) niet redde nam hij sportieve revanche als speler van PEC Zwolle. Hij kende er een zeer sterk jaar dat eindigde met de winst van de KNVB Beker en trok vervolgens naar FC Twente. Nu melden Franse media dat hij in de belangstelling staat van een Ligue 1-club.

Om welke vereniging het gaat is nog niet bekend. De maand januari is pas net begonnen en Mokotjo heeft nog een contract bij FC Twente tot de zomer van 2018, maar mogelijk wordt het dus nog rumoerig rond de Zuid-Afrikaan. Mokotjo miste in de eerste helft van het seizoen geen wedstrijd van FC Twente en een transfer zou een aderlating zijn voor de club.

In een interview met De Telegraaf zei Mokotjo twee weken geleden nog dat de straf van zijn club (drie jaar geen Europees voetbal) fors was, ook voor hem. “Ik heb even een break nodig. Als ik terugkom, zullen we zien wat er gebeurt. Ik weet dat het team mij nodig heeft en heb nog een contract, dat zal ik respecteren.”

Bezig met laden …