voetbalzone

Molde FK haalt opvolger van verkochte Eikrem weg van Old Trafford

Erik van Dam04 jul 2013, 11:30
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2013, 11:30
Advertentie

Molde FK verkocht Magnus Wolff Eikrem aan sc Heerenveen en zat daardoor met een vacature op het middenveld. De Noorse club heeft die echter weer vervuld, want Mats Daehli wordt overgenomen uit de jeugdopleiding van Manchester United. Daehli keert zo terug naar zijn vaderland; als jonge voetballer werd hij opgeleid bij FK Lyn en Stabaek. Nu zal hij proberen Eikrem te doen vergeten.

Daehli staat bekend als een van de grootste talenten van Noorwegen. Het lukte de achttienjarige creatieve middenvelder nog niet door te breken in het shirt van Manchester United: ook een officieel debuut in Engeland zat er nog niet voor hem in. Bij Noorwegen Onder-19 is hij wel een vaste waarde. Met zijn overstap naar Molde FK hoopt hij verder te kunnen groeien.

Ole Gunnar Solskjaer is trainer bij zijn nieuwe club: de oud-spits kwam zelf jaren voor Manchester United uit en was er ook trainer van de reserves. Dankzij hem kwamen verschillende Noorse talenten naar Old Trafford, maar nu hij hoofdtrainer is bij Molde weet hij de weg naar de club ook weer te vinden. Molde werd de afgelopen twee jaar landskampioen, maar is dit seizoen beroerd begonnen. Na veertien wedstrijden staat het derde van onderen in de competitie.

Bezig met laden …