voetbalzone

'Mols vertelde me dat Hibernian een van de grootste Schotse clubs is'

Daniel Cabot Kerkdijk30 jun 2010, 09:22
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2010, 09:22
Advertentie

Edwin de Graaf maakte aan het begin van de maand de overstap van NAC Breda naar Hibernian. De middenvelder koos voor de Schotse club mede op basis van gesprekken met Michael Mols. “Toen ik wist van de belangstelling van Hibernian, heb ik hem gebeld en gevraagd wat ik moest doen?”, zo liet De Graaf woensdag weten aan de BBC.

Voormalig international Mols was positief over de nieuwe club van De Graaf. “Hij vertelde me dat Hibernian na Glasgow Rangers en Celtic een van de grootste clubs is in Schotland.” Ook had de middenvelder een gesprek met trainer John Hughes. “Hij gaf mij een goed gevoel om voor deze club te gaan spelen. De Graaf denkt het Schotse spel uitstekend bij hem past. “Ik denk dat het spelen in Schotland goed voor mij zal zijn, omdat ik een harde werker ben.”

Niet iedereen in Nederland had verwacht dat de ex-speler van RBC Roosendaal naar Schotland zou vertrekken. “Mensen dachten dat ik zou blijven bij NAC of richting Duitsland of de Verenigde Staten zou trekken. De mensen die ik gesproken heb, vertelden echter dat het Schotse voetbal bij mij past en dat ik het geweldig naar mijn zin zal hebben.”

Bezig met laden …