voetbalzone

Monaco bevestigt bod: ‘Dat betaal je normaliter voor Neymar en Suárez’

Gijs Freriks01 sep 2015, 13:48
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2015, 13:48
Advertentie

AS Monaco heeft bevestigd dat Anthony Martial voor maximaal tachtig miljoen euro naar Manchester United gaat. Vicevoorzitter Vadim Vasilyev vertelt in een interview met Sport-Express dat hij de aanbieding simpelweg niet kon weigeren en dat vier eerdere voorstellen reeds waren afgeslagen.

voetbalzone

“Het is een uniek voorstel. Dit soort prijzen wordt normaal gesproken alleen voor voetballers als Luis Suárez en Neymar betaald, twee van de beste spelers in de wereld. Maar het Engelse voetbal bevindt zich duidelijk op een ander niveau dan het Franse en als United haar financiële krachtbronnen wil aanboren, dan is daar voor ons weinig tegen in te brengen”, aldus de Rus Vasilyev.

“Het is waar dat het om tachtig miljoen gaat, maar dat is wel inclusief bonussen. Ik ga de exacte cijfers niet verklappen, want hij is officieel nog niet verkocht. Manchester United begon vorige week voorstellen te doen, maar die hebben we constant geweigerd. Dertig miljoen, toen veertig miljoen, vijftig miljoen en daarna nog zeventig miljoen inclusief bonussen”, gaat Vasilyev verder.

“Ja, Martial is een van de grootste talenten van het Europese voetbal, heeft veel potentie en is onlangs opgeroepen voor de nationale ploeg van Frankrijk. Maar de deal kan nog niet worden bevestigd, dus heb nog even geduld alsjeblieft. De policy van onze club is dat als een speler weg wil en wij een uniek bod binnenkrijgen, wij zullen meewerken. Dat was bij deze transfer het geval, net als toen Geoffrey Kondogbia naar Internazionale ging.”

Martial kreeg maandagmiddag van bondscoach Didier Deschamps toestemming om het trainingskamp van Frankrijk te verlaten om zijn transfer naar Old Trafford af te ronden en hij zou inmiddels medisch zijn gekeurd en op de weg terug zijn naar Clairefontaine. De negentienjarige gaat dus zestig miljoen kosten en dat bedrag kan oplopen tot tachtig miljoen. Hij heeft nu nog een contract dat tot de zomer van 2019 doorloopt.

Bezig met laden …