voetbalzone

Monaco en Lorient behouden connectie met kopploegen

18 okt 2009, 19:01
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2009, 19:01
Advertentie
AS Monaco is na jaren van een rol op het tweede plan eindelijk weer eens terug te vinden in de bovenste regionen van de Ligue 1. De Monegasken dichtten zondag het gat met de koplopers Olympique Lyon en Montpeller weer tot twee punten, en blijven daardoor in de titelrace. Ook verrassing Lorient blijft dankzij een ruime zege bovenin meedoen.

AS Monaco – Lens 2-0
Monaco, in 2004 nog verliezend finalist in de Champions League, startte uitstekend tegen het laag geklasseerde Lens. De Braziliaanse spits Nené schoot zijn ploeg al na acht minuten aan de leiding, en een forse overwinning leek in de maak. De toeschouwers in het Stade Louis II moesten echter lang wachten op de bevrijdende tweede.

Pas halverwege de tweede helft was het wederom Nené die de tegenstander uit Noord-Frankrijk pijnigde. Dit keer mocht de spits vanaf elf meter aanleggen. Het buitenkansje bleek goed besteed aan de Zuid-Amerikaan, die nu op zeven treffers in acht wedstrijden staat en daarmee topscorer is in de Ligue 1.

Lorient – Nice 4-1
De voorbije drie seizoenen draaide Lorient anoniem mee in de middenmoot, maar dit seizoen maakt het team van coach Christian Gourcuff indruk. Nice, dat wel bijna onderaan staat, had geen enkel verweer tegen de schotkracht van de thuisploeg. Op slag van rust opende Arnold Mvuemba het bal en vlak na de pauze verdubbelde Marama Vahirua de marge.

Via Loic Remy leken de bezoekers heel even iets terug te gaan doen, maar Sigamary Diarra maakte aan die hoop snel een eind. In de slotminuut zorgde Kevin Gameiro voor het toefje slagroom op de mooie taart van de ploeg uit Bretagne.
Bezig met laden …