voetbalzone

Monaco int miljoenen en ziet belangrijke kracht naar Premier League trekken

Tim Siekman24 jul 2018, 19:50
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2018, 19:50
Advertentie

Wolverhampton Wanderers heeft zich verzekerd van de diensten van João Moutinho. De middenvelder komt over van AS Monaco en heeft tot medio 2020 getekend bij de Engelse promovendus. Naar verluidt heeft Wolverhampton het tot de zomer van 2020 lopende contract van de Portugees bij Monaco voor zes miljoen euro afgekocht.

Moutinho is niet de eerste Portugees op Molineux, want Diogo Jota, Rúben Neves, Hélder Costa, Ivan Cavaleiro, Ruben Vingare en Rui Patrício staan er reeds onder contract. Moutinho maakte in 2000 de overstap van Portimonense naar Sporting Portugal en brak daar door. Hij won er onder meer twee keer de Taça de Portugal en vertrok voor elf miljoen euro naar FC Porto, waar Moutinho drie seizoenen zou spelen.

In Estádio do Dragão werd Moutinho drie keer kampioen en won hij verder onder andere de Europa League. De 113-voudig international en EK-winnaar van Portugal ruilde FC Porto in de zomer van 2013 in voor Monaco. Daar heeft hij in 219 wedstrijden 11 goals en 39 assists geproduceerd. Monaco verkocht eerder deze zomer al Thomas Lemar en Fabinho aan respectievelijk Atlético Madrid en Liverpool.

Bezig met laden …