voetbalzone

Monaco rekent op komst Falcao: 'Maar het is nog niet afgerond'

Bart Kruyt30 mei 2013, 19:48
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2013, 19:48
Advertentie

De supporters van AS Monaco mogen zich alvast verheugen op de komst van een van de beste spitsen ter wereld: Radamel Falcao. Spaanse en Franse kranten schrijven al de hele week over de aanvaller van Atlético Madrid, die maandag medisch gekeurd zou zijn en vrijdag zou moeten worden voorgesteld bij de kampioen van de Ligue 2. Technisch directeur Vadim Vasilyev wil dat niet bevestigen, maar laat wel weten dat de komst van Falcao bijna is afgerond.

/

De Colombiaan wordt voor naar verluidt zestig miljoen euro overgenomen van Atlético en kan een vierjarig contract, ter waarde van 56 miljoen euro (veertien per jaar), tekenen. "Alles verloopt goed, maar het is nog niet afgerond", zei Vasilyev tegen RMC. "Er zijn nog wat details die we moeten oplossen, maar we willen deze deal graag afronden. Falcao is een van de beste spelers van de wereld en we zouden heel gelukkig zijn als hij hier tekent."

Monaco zou ook bezig zijn met de komst van Carlos Tévez, maar dat werd door Vasilyev ontkend: "In de media worden er veel grote namen aan onze club gelinkt, maar we hebben nooit over Tévez gesproken", beweerde de technisch directeur, die wel João Moutinho en James Rodríguez (gezamenlijke transfersom van zeventig miljoen euro) en Ricardo Carvalho (transfervrij) binnenhaalde. Victor Valdés heeft voor vrijdagochtend een persconferentie belegd bij zijn huidige club Barcelona en er wordt gesuggereerd dat ook hij een vertrek naar Monaco zal aankondigen.

/

De 27-jarige Falcao kwam twee seizoenen geleden voor veertig miljoen euro over van FC Porto en ging in Madrid door met scoren. In Portugal was el Tigre goed voor 72 goals in 87 officiële duels; als Colchonero scoorde hij 70 keer in 91 officiële optredens. Ook Chelsea, Manchester City en Manchester United hadden interesse in Falcao, maar de spits lijkt naar Frankrijk te verhuizen. "Hij gelooft in de toekomst van Monaco", zei Vasilyev, die overigens ontkende dat er een 'Real Madrid-clausule' in de verbintenis van de aanvaller zal worden opgenomen.

Falcao zou Monaco willen gebruiken als 'springplank' voor een transfer naar Real, omdat hij begrijpt dat een overgang van Atlético naar de stadsgenoot te gevoelig zou liggen. Er werd daarom gespeculeerd over een speciale clausule in het contract, waardoor Falcao naar Real zou kunnen, als die club zich in de toekomst zou melden. "Maar dat is een verzinsel van de media", benadrukte Vasilyev. "Wij zouden daar nooit aan meewerken." Real denkt in de zoektocht naar een nieuwe spits nu aan Luis Suárez (Liverpool), Sergio Agüero (Manchester City) en Edinson Cavani (Napoli).

Bezig met laden …