voetbalzone

Moniz verrast Salzburg compleet met vertrek na winst titel en beker

Erik van Dam12 jun 2012, 18:25
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2012, 18:25
Advertentie

Tussen al het EK-geweld door is Ricardo Moniz volledig onverwacht opgestapt als hoofdtrainer van Red Bull Salzburg. De Rotterdammer had nog een contract voor één seizoen, maar heeft op basis van ‘professionele gronden’ besloten te vertrekken bij de Oostenrijkse topclub. Red Bull Salzburg zegt via de officiële kanalen verrast te zijn.

/

Die Bullen werden afgelopen seizoen nog kampioen en pakten ook nog de Oostenrijkse beker. In de Europa League werd Red Bull Salzburg in de tweede knock-outronde, de zestiende finale, uitgeschakeld door het Oekraïense Metalist Kharkiv. Moniz kende dus een uitstekend jaar, maar met Salzburg gaat hij volgend seizoen dus niet de voorronde van de Champions League in.

Moniz was de succesvolste trainer in de Mozartstad, hij overtrof zelfs Giovanni Trapattoni, Co Adriaanse en Huub Stevens. Volgens Sport10 zou Moniz een forse ruzie hebben gehad met de directie van de club, na een gesprek over de medische staf. “Dat houd ik voor me. Het was een moeilijke beslissing”, zegt Moniz, die in de belangstelling zou staan van Wigan Athletic. “Dat van Wigan is iets van twee weken geleden en ze hebben al een trainer. Ik wil benadrukken dat ik niet vanwege Wigan vertrek.”

Bezig met laden …