voetbalzone

Moniz zet streep door komst van doelpuntenmachine van Barcelona

Daniel Cabot Kerkdijk13 jul 2011, 09:35
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 09:35
Advertentie

Jonathan Soriano speelt komend seizoen in elk geval niet voor Red Bull Salzburg. De 25-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen liefst 32 keer scoorde voor Barcelona B, komt niet meer voor in de transferplannen van de Oostenrijkse topclub. Eerder werd melding gemaakt van een vermeende transfersom van twee miljoen euro.

/

"Hij komt definitief niet naar Red Bull Salzburg", verzekert Ricardo Moniz, trainer van die Rote Bullen, tegenover diverse Oostenrijkse media. De Nederlander heeft wel de beschikking over nieuwelingen als Rasmus Lindgren (Ajax), Leonardo (NAC Breda) en Petri Pasanen (Werder Bremen).

Soriano doorliep de jeugdopleiding van Espanyol en sloot zijn periode in het reserve-elftal af met 69 duels en 32 doelpunten. In de hoofdmacht kwam hij niet verder dan 42 optredens en slechts drie treffers. Afgelopen seizoen kwam Soriano op dreef en had hij met zijn meer dan dertig doelpunten een groot aandeel in de derde positie van Barcelona B in de Segunda División. Hij wordt echter ook komend seizoen niet definitief aan de A-selectie van Josep Guardiola toegevoegd.

Bezig met laden …