voetbalzone

Montenegrijnen willen niet 'als toeristen' afreizen naar Engeland

Erik van Dam09 okt 2010, 15:39
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 15:39
Advertentie
/

Montenegro is vooralsnog de grote verrassing in Groep G van de EK-kwalificatiereeks: het land won de eerste drie ontmoetingen met 1-0 en is zodoende ongeslagen lijstaanvoerder in de groep. Dinsdag wacht voor de Montenegrijnen echter de lastigste opponent, als Engeland de ploeg van bondscoach Zlatko Kranjcar ontvangt op Wembley. Kranjcar gaat desalniettemin gewoon voor een resultaat in het hol van de leeuw.

“Engeland is nog steeds de grote favoriet om de groep te winnen. We gaan echter niet als toeristen naar Londen”, vertelt Kranjcar aan persbureau Reuters. “We willen onszelf een dienst bewijzen en een resultaat behalen. Het team heeft het vermogen fouten van Engeland af te straffen, dus we laten ons niet zonder slag of stoot opzij zetten.” Dat zijn land goede resultaten boekt verrast de keuzeheer eigenlijk niet.

“Tegen Zwitserland hebben we laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen tegen een moeilijke tegenstander. We hebben aangetoond dat de zeges op Wales en Bulgarije geen uitschieters zijn geweest. De spelers hebben mijn visie geaccepteerd en uitgevoerd met grote toewijding en professionaliteit”, weet Kranjcar. “We geloven dat we goed genoeg zijn om tenminste als tweede te eindigen in de groep en een play-off plek af te dwingen.”

Bezig met laden …