Montenegro pakt zonder sterspeler Vucinic punt in Engeland

Bart Kruyt12 okt 2010, 22:59
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 22:59

Montenegro heeft een aanval van Engeland met succes van zich afgeslagen. De koploper van Groep G werd behoorlijk teleurgesteld door het nieuws dat sterspeler Mirko Vucinic niet kon spelen wegens een blessure, maar zonder de aanvaller van AS Roma wist de ploeg van Zlatko Kranjcar een punt te pakken op Wembley: 0-0. Montenegro komt daardoor op tien punten terecht, terwijl Engeland er met een wedstrijd minder zeven heeft.

/

Het leed is dus wel te overzien voor de Engelsen, maar toch waren de spelers teleurgesteld. Al in de derde minuut kreeg Engeland via Peter Crouch een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de aanvaller kon met zijn uitgeschoven been niet goed bij een steekpass van Steven Gerrard, waardoor de bal naast het doel rolde. Een kwartier later kreeg Crouch een volgende goede kans, maar ditmaal kopte hij uit een vrije trap van Gerrard over.

Engeland was de bovenliggende partij, maar was niet creatief genoeg om het de bezoekers echt lastig te maken. De defensie van Montenegro gaf weinig weg en zag Wayne Rooney voor rust nog wel op doel schieten, maar zijn poging werd eenvoudig gepakt door Mladen Bozovic. Ook in de tweede helft stuitte de spits op de keeper, die vervolgens ook de rebound kon oppikken, voordat Crouch gevaarlijk kon worden.

Montenegro liet zich in aanvallend opzicht niet zien: de ploeg nam genoegen met een punt en zag hoe Bozovic zich daar nog maximaal voor moest inspannen, toen invaller en debutant Kevin Davies Rooney weer een grote kans bood, maar de spits andermaal faalde in de afronding. Engeland had niet veel later recht op een strafschop toen Jovanovic hands maakte, maar kreeg die niet, waardoor Montenegro met de schrik vrijkwam. De bezoekers kwamen zelf nog het meest dichtbij een treffer toen diezelfde Jovanovic op de lat schoot. Een zege was ook teveel geweest voor het dappere Montenegro.